Reklama
Składniki:

- 4 jednakowej wielkości pomidory i jeszcze 2 dojrzałe, duże pomidory
- 4 jajka
- 2 łyżki oleju
- pół szklanki startego żółtego sera
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Pomidory umyj, z czterech skrój wierzchy, wyjmij miąższ, posiekaj.

2. Pozostałe 2 pomidory umyj, zdejmij skórkę, posiekaj, dodaj też posiekany wcześniej miąższ i starty ser, przypraw do smaku.

3. Masą napełnij do połowy natłuszczone żaroodporne miseczki, do każdej włóż wydrążony pomidor, wbij do niego jajko, posyp solą i pieprzem.

Reklama

4. Piecz 15 min w 190 st. C, żeby ścięło się białko, posyp natką.

Reklama
Reklama
Reklama