Reklama
Składniki:

- 5 Filetów solonych a’la matjas SEKO S.A.
- 250 ml wody
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki octu 10%
- 3 łyżki oleju
- 3 średnie cebule
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- łyżka rodzynek
- pieprz do smaku

Reklama
Przygotowanie:

1. Filety śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność.

2. Do wody dodać, cukier, ocet, olej, pokrojoną w średnią kostkę cebulę, rodzynki i przyprawy. Całość poddusić przez około 10 min.

Reklama

3. Do podgotowanych składników dodać koncentrat pomidorowy i całość jeszcze raz zagotować. Powstałym ciepłym sosem obłożyć śledzie i wystudzić.

Reklama
Reklama
Reklama