Poduszeczki ziemniaczane z salami
Do masy ziemniaczanej można też dodać obgotowane liście szpinaku, groszek albo startą marchewkę

Opublikowano: 06.12.2010, 10:57
Reklama
Przygotowanie ok. 25 min * porcja ok. 230 kcal
Reklama
Składniki na 6 porcji:
- 50 dag ziemniaków
- jajko
- 10 dag mąki
- natka
- bazylia
- olej
- 6 plasterków salami
- pomidor
- oliwki
- sól
Sposób wykonania:
1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, osusz, ugnieć, ostudź.
2. Do ziemniaków dodaj jajko, mąkę i posiekaną zieleninę. Zagnieć ciasto.
3. Rozwałkuj je na placek grubości 1–1,5 cm i szklanką wycinaj z niego krążki. Smaż je na sporej ilości oleju.
4. Podawaj z pomidorem, salami, oliwkami i bazylią.
Reklama
Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama