Płotki z grilla - przepis składniki i przygotowanie
Możesz przyrządzić też inny gatunek niewielkich ryb!

Opublikowano: 30.04.2015, 05:02
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag płotek
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 2 łyżki koniaku
- ulubione świeże zioła
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na płotki z grilla!
- Płotki oskrob z łusek i spraw.
- W misce przygotuj marynatę, wymieszaj oliwę, sok z cytryny, koniak i posiekane zioła.
- Do marynaty włóż ryby i odstaw na 20 minut.
- Wyjęte z marynaty ryby obtocz w mące.
- Na grillu ułóż kawałki folii aluminiowej i połóż na nich rybki.
- Piecz z obu stron, skrapiając od czasu do czasu pozostałą marynatą.
Reklama
Zobacz inne pomysły na dania z grilla:
Grillowane ziemniaki z pomidorami - przepis
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych - przepis
Banany z grilla - przepis
Reklama
Reklama
Reklama