Jak zrobić placuszki z cukinii - przepis
Z wędzonym boczkiem!

Opublikowano: 10.08.2015, 07:10
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kg cukinii
- 6 łyżek mąki
- 2 cebule
- 3 jajka
- 15 dag wędzonego boczku
- sól
- pieprz
- olej
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić placuszki z cukinii!
- Cukinię obierz, usuń środek z pestkami.
- Zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp odrobiną soli i odstaw na 15 minut.
- Przełóż cukinię na sitko i odciśnij z soku.
- Boczek i cebule pokrój w drobną kostkę.
- Podsmaż na odrobinie oleju.
- Dodaj do cukinii,połącz z mąką, jajkami i dopraw solą i pieprzem.
- Nabieraj łyżką porcje masy i smaż zgrabne placuszki na rozgrzanym oleju.
- Osącz na bibule z nadmiaru tłuszczu.
- Podawaj na gorąco z sosem, np.: pomidorowym, czosnkowym.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z cukinii:
Zupa z cukinii - przepis Ani Starmach
Klops z cukinią - przepis
Placki z cukinii - przepis
Cukinia z bobem i mozzarellą - przepis
Reklama
Reklama
Reklama