Placuszki ryżowe

Opublikowano: 28.08.2009, 15:47
Reklama
Składniki:
- 3 łyżki wody
- 2 płaskie łyżki Nestlé Sinlac
- 1,5 płaskiej łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżeczki cukru
- kilka łyżek oleju do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Nestlé Sinlac dokładnie wymieszaj z wodą. Dodaj pozostałe składniki, ponownie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, poczekaj chwilę i łyżką nakładaj placki tak, żeby nie stykały się ze sobą. Po 1-2 minutach smażenia podważ łopatką placki i sprawdź ich kolor. Gdy jest złoty, odwróć je i smaż jeszcze przez chwilę. Można też smażyć placki na patelni nieprzywierającej bez dodatku tłuszczu - wtedy odwraca się je w momencie, kiedy ciasto się zetnie.
Reklama
Reklama
Reklama