Placki ziemniaczane - przepis składniki i przygotowanie
Szybka i smaczna przekąska.

Opublikowano: 03.10.2014, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 4 łyżki mąki
- 2 jajka
- olej do smażenia
- cukier do posypania, ew. kwaśna śmietana
- szczypta soli
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na placki ziemniaczane!
- Ziemniaki obierz i utrzyj na tarce o dużych oczkach, tak by powstały długie wiórki.
- Do ziemniaków dodaj mąkę, sól i roztrzepane jajka, wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej, kładź po łyżce masy ziemniaczanej i smaż z dwóch stron, aż placki staną się rumiane.
- Podawaj słodko z cukrem lub kwaśną śmietaną.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Kapusta zasmażana - przepis
Jajecznica z kurkami - przepis Magdy Gessler
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama