Reklama
Składniki:

- 1 opakowanie serka topionego z szynką
- 1 średniej wielkości młoda cukinia
- po pół strąka żółtej i czerwonej papryki
- 10 dag mąki
- 1 jajko
- olej do smażenia
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Cukinię umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, plasterki sera topionego pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, pokroić w kostkę i oddzielić nasionka. Do cukinii dodać mąkę, jajko i wymieszać. Dodać pokrojony ser i paprykę, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju, przygotowaną wcześniej masę przekładać łyżką na patelnię i formować niewielkie placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, zdjąć z patelni, kłaść na talerz wyłożony papierowymi serwetkami i osączyć z tłuszczu.

Reklama
Reklama
Reklama