Reklama
Ilość kalorii: 220
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 średnich marchewek
  • 6 jajek
  • 2 cebule czerwone
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
  1. Marchewkę obierz, opłucz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Marchewkę wymieszaj z cebulą, jajkami, mąką kukurydzianą oraz szczyptą soli, pieprzu i mielonej kurkumy.
  2. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kładź łyżką porcje warzyw, usmaż na rumiano 16 placków marchwiowo-cebulowych.
Reklama
Reklama
Reklama