Reklama
Składniki:

6 jajek,
20 dag mąki,
250 ml mleka,
250 ml śmietanki 18%,
10 dag wiórków kokosowych,
3 banany,
sok z cytryny,
2 łyżki cukru,
sól,
olej do smażenia.

Reklama
Przygotowanie:

Mleko zagotować z wiórkami kokosowymi. Pozostawic do ostygnięcia. Przecedzić. Odcisnąć wiórki. Zmiksować mleko ze śmietanką, jajkami, przesianą mąką, cukrem i szczyptą soli. Pozostawić na pół godziny. Obrane owoce pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Kłaść ciasto łyżką na rozgrzany olej. Delikatnie podsmażyć. Przewócić na drugą stronę. Na wierzch wsypać plasterki bananów. Ponownie placki przewrócić na drugą stronę. Usmażyć. Uprażyć wiórki na suchej patelni. Posypać placki razem z cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama