Reklama
Ilość kalorii: 380
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • szklanka kaszy gryczanej
  • 6 jajek
  • 20 dag sera typu feta
  • 8 posiekanych suszonych pomidorów
  • 3 pomidory
  • kulka mozzarelli (15 dag)
  • suszony majeranek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kaszę gryczaną opłucz, wrzuć do garnka i zalej 3 szklankami lekko osolonej wody. Gotuj na małym ogniu, aż kasza prawie się rozgotuje i zgęstnieje. Ostudź.
  2. Kaszę wymieszaj z jajkami, suszonymi pomidorami i pokruszoną fetą. Dopraw majerankiem, solą i sporą ilością pieprzu.
  3. Na oleju usmaż 20 placków gryczanych. Gotowe poprzekładaj w naczyniu do zapiekania plasterkami świeżych pomidorów, posyp porwaną na kawałki mozzarellą i zapiekaj pod grillem, aż ser się rozpuści.
Reklama
Reklama
Reklama