Reklama
Składniki:

garść fasolki szparagowej,
drobno posiekana cebula,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
2 łyżki mąki kukurydzianej,
10 g drożdży,
1/5 szklanki letniej wody,
łyżeczka octu jabłkowego,
łyżeczki oleju z pestek winogron,
pół łyżeczki bazylii,
świeżo mielony czarny pieprz,
sól morska.

Reklama
Przygotowanie:

Umytą fasolkę ugotwać i pokroić na małe kawałeczki. Drożdże rozetrzeć z wodą, szczyptą soli i łyżką mąki kukurydzianej. Pozostawić na kwadrans w ciepłym miejscu. Wsypać cebulę i fasolkę, dodać koncentrat pomidorowy, wlać ocet jabłkowy. Przyprawić. Wsypać pozostałą mąkę. Dokładnie wymieszać. Usmażyć trzy placki na rozgrzanym oleju z obu stron.

Reklama
Reklama
Reklama