Reklama
Składniki:
20 dkg wołowiny,
20 dkg wątroby cielęcej,
20 dkg wieprzowiny,
15 dkg słoniny,
3 jajka,
cebula,
2 ząbki czosnku,
4 suszone grzyby,
2 kajzerki,
1/2 litra piwa,
1 łyżeczka majeranku,
1/2 łyżeczki pieprzu,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso zalać piwem. Dodać czosnek, cebulę, namoczone grzyby i gotować do całkowitego odparowania piwa. Trzy razy zmielić razem z bułkami. Wlać jajka. Dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do większego naczynia wypełnionego wodą do połowy wysokości formy z pasztetem. Piec w temp. 200 st. C przez 1,5 godziny. W czasie pieczenia uzupełniać wodę.
Reklama
Reklama
Reklama