Reklama
Składniki:

- 50 dag szynki lub kiełbasy szynkowej
- 2 cebule cukrowe
- 2 nektarynki lub owoc mango
- sól
- biały pieprz
- olej
- natka pietruszki

Reklama
Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki, owoce umyć, dokładnie osuszyć, nie obierać, wyjąć pestkę, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, mieszając zeszklić, dodać odrobinę soli i świeżo zmielonego białego pieprzu do smaku. Szynkę lub kiełbasę pokroić na plastry ok. 0,5 cm grubości, cebulą przekładać po 2–3 plasterki, tak aby utworzyć piramidkę. Na wierzchu położyć łyżkę cebuli z owocami, podgrzać. Posypać natką pietruszki, podawać na ciepło z pieczywem.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama