Reklama
Składniki:

Na ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki oleju

Reklama

Na farsz:
- 10 dag ryżu
- 3 jajka
- papryczka chili
- szczypiorek
- słodka, mielona papryka
- pieprz
- sól

Przygotowanie:

1. Na ciasto: mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli zmiksuj na gładką masę, odstaw na 15 minut. Do ciasta dodaj olej, usmaż cienkie, niewielkie naleśniki.

2. Ryż i 2 jajka ugotuj. Jajka obierz, posiekaj z papryką i połową szczypiorku. Wymieszaj z nimi ryż, dopraw.

Reklama

3. Farszem smaruj naleśniki, zwijaj je w rulony. Każdy przekrój na połowę, obwiąż szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama