Piersi z kurczaka w galarecie
Z piersi z kurczaka gotujemy rosół bez cebuli i selera. Pierś gotujemy tak, żeby się nie rozgotowała.

Opublikowano: 20.10.2011, 09:44
Reklama
Składniki
Reklama

1 kg piersi z kurczaka
Reklama
Sposób przygotowania
Z piersi z kurczaka gotujemy rosół bez cebuli i selera. Pierś gotujemy tak, żeby się nie rozgotowała. Po ostudzeniu pierś kroimy na 10 porcji. Marchewkę z rosołu przelewamy wrzątkiem, będzie nam potrzebna do dekoracji. Rosół cedzimy. Żelatynę rozprowadzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wywar z żelatyną doprawiamy do smaku. Na półmisku rozkładamy porcje piersi. Dekorujemy jajkiem, pietruszką, rzodkiewką. Zalewamy tężejącą żelatyną wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama