Reklama

Składniki

Reklama

1 kg piersi z kurczaka

Reklama
  • rzodkiewka
  • 50 g żelatyny
  • 2 jaja kurze
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 4 łyżki groszku zielonego konserwowego
  • sól 2 szczypta
  • pieprz mielony do smaku
  • nać pietruszki ozdobnej
  • Sposób przygotowania

    Z piersi z kurczaka gotujemy rosół bez cebuli i selera. Pierś gotujemy tak, żeby się nie rozgotowała. Po ostudzeniu pierś kroimy na 10 porcji. Marchewkę z rosołu przelewamy wrzątkiem, będzie nam potrzebna do dekoracji. Rosół cedzimy. Żelatynę rozprowadzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wywar z żelatyną doprawiamy do smaku. Na półmisku rozkładamy porcje piersi. Dekorujemy jajkiem, pietruszką, rzodkiewką. Zalewamy tężejącą żelatyną wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

    Reklama
    Reklama
    Reklama