Reklama
Składniki:

- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 40 dag ugotowanego mięsa wyjętego z rosołu
- duża ugotowana marchewka
- średniej wielkości cebula
- 2 łyżki masła
- tymianek
- bazylia
- rozmaryn
- cukier, sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ciasto francuskie wyjmij z lodówki, podziel na pojedyncze płaty, rozmroź. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle.

2. Mięso zmiel lub posiekaj razem z marchewką. Wymieszaj z podsmażoną cebulą. Dopraw ziołami, solą, pieprzem i cukrem.

3. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kwadratów. Na środku każdego ułóż porcję farszu mięsnego. Kwadraty składaj po przekątnej, formując trójkąty, mocno zlepiaj brzegi.

Reklama

4. Pierożki ułóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. Upiecz na rumiano. Ostudź.

Reklama
Reklama
Reklama