Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

Opublikowano: 13.09.2011, 09:46
Reklama
Składniki:
400 g wątróbek drobiowych, 1 cebula, 30 ml oleju, 1 łyżeczka żelatyna, sól, pieprz, 60 ml wina czerwonego wytrawnego, 80 g masła, 3 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii
Reklama
Przygotowanie:
Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło. Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.
Reklama
Reklama
Reklama