Reklama
Składniki:

- 2 szklanki rosołu wołowego
- seler
- 5 marchewek
- 200 g brokułów
- 3 jajka
- 3 ziemniaki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki ziemniaczane
- tłuszcz do formy

Reklama
Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i ugotuj. Pozostałe warzywa obierz, umyj, drobno pokrój i zagotuj w rosole, a potem odcedź i ostudź. Osobno zmiksuj marchew, brokuły i ziemniaki. Dodaj jajko do każdego z rodzajów warzyw, a do brokułów i marchewki również mąkę ziemniaczaną. Dopraw solą i pieprzem. Formę wysmaruj tłuszczem, wysyp tartą bułką. Wyłóż warstwy pasztetu i zapiekaj około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama