Pasztet z marchwi

Opublikowano: 22.04.2008, 22:24
Reklama
Składniki:
1 kg marchwi,
2 jajka,
2 białka,
5 dag żółtego sera,
4 pieczarki,
1/2 szklanki zielonego groszku,
4 łyżki śmietany,
masło,
1 litr rosołu warzywnego,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną marchewkę pokroić w plastry, gotować w rosole pół godziny, zmiksować. Wymieszać z jajami, białkami, serem, śmietaną, solą i pieprzem. Odcedzić groszek. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, gotować w posolonym wrzątku przez 5 min. Pieczarki i groszek dodać do masy. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy keksowej, przykryć folią aluminiową i wstawić do naczynia z gorącą wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama