Reklama
Składniki:

1, 4 przodków królika,
35 dag tłustej wieprzowiny,
10 dag słoniny,
5 dag podrobów z królika,
3 dag soli,
2 jajka,
2 dag pieprzu,
gałka muszkatołowa,
liść laurowy,
ziele angielskie.

Reklama
Przygotowanie:

Poddusić mięso z królika. Oczyścić z kości. Pokroić w grubą kostkę słoninę i wieprzowinę. Dodać cebulę. Udusić. Połączyć mięsa. Namoczyć bułkę. Zemleć trzy razy odciśniętą bułkę z mięsem. Połączyć z jajkiem. Doprawić. Ma powstać gładka masa. Brytfankę wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą i wyłożyć plastrami słoniny. Przełożyć masę pasztetową do formy. Piec w temp. 150 st. C przez 45 minut.

Reklama
Reklama
Reklama