Pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli

Składniki:
30 dag łopatki cielęcej,
30 dag łopatki jagnięcej,
20 dag wątróbki drobiowej,
1 czerstwa kajzerka,
2 jajka,
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
3 liście laurowe,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz,
mielony imbir,
kardamon,
800 ml bulionu wołowego,
bułka tarta.
Konfitura:
1 kg czerwonej cebuli,
suszony tymianek,
3 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek,
6 łyżek octu balsamicznego,
3 łyżki miodu,
garść rodzynek,
sól,
świeżo mielony czarny pieprz.
Przygotowanie:
Obrac i pokroić cebulę. Pokroić mięso. Zalać 500 ml bulionu z liśćmi laurowymi i obranym czosnkiem. Nakryć folią. Piec w temp. 170 st. C przez 30 minut. Wsypać wątróbkę. Piec jeszcze 10 minut bez przykrycia. Do pozostałego bulionu wkruszyć bułkę. Wymoczyć. Mięso ostudzić. Trzy razy zmielić razem z bułką i sosem powstałym podczas pieczenia. Przyprawić. Wlać jajka. Dokładnie wymieszać. Wypełnić formę uprzednio wysmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą. Piec w temp. 160 st. C przez 45 minut. Konfitura: obrać cebulę, opłukać. porkoić w wiórka. Wsypać na rozgrzaną oliwę. Zeszklić. Obrac i posiekać czosnek. Wsypać w trakcie smażenia z roztartym tymiankiem. Oprószyć solą i pieprzem. Na koniec wsypać rodzynki i wlać ocet. Lekko podgotować, aż ocet odparuje. Wtedy wlać miód. Przyprawić. Posmarować pasztet.