Pasztet z gęsich wątróbek

Opublikowano: 27.03.2008, 15:13
Reklama
Składniki:
50 dag wątróbek gęsich,
15 dag masła,
1 dag grzybów suszonych,
cebula,
2 łyżki smalcu,
sól,
pieprz,
imbir,
gałka muszkatołowa.
Reklama
Przygotowanie:
Grzyby zalać wodą. Odtstawić na noc. Następnego dnia ugotować. Odparować wywar. Ma pozostać ok. pół szklanki. Obraną cebulę pokroić krążki. Poddusić. Pokroić na plastry wątróbki. Dodać do cebuli. Przez piętnaście minut razem dusić. Potem trzy razy zmielić. Do masy pasztetowej dodać: masło, imbir, sól, wywar z grzybów, imbir, pieprz i utartą gałkę muszkatołową. Przełożyć do półmiska.
Reklama
Reklama
Reklama