Reklama
Składniki:

50 dag pieczarek,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich,
3 łyżki margaryny,
3 łyżki oliwy z oliwek,
garść posiekanej zieleniny (tymianek, natka pietruszki, koperek),
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na margarynie. Pieczarki oczyścić, drobno poszatkować i dodać do cebuli. Dusić do miękkości na małym ogniu. Czosnek rozgnieść lub drobniutko posiekać, dodać do uduszonych pieczarek. Masę pieczarkową przepuścić przez maszynkę lub zmiksować z dodatkiem orzechów, posiekanej zieleniny i oliwy. Doprawić do smaku. Przełożyć do podłużnej keksowej foremki wyłożonej folią spożywczą, przykryć drugą folią i wstawić do lodówki przynajmniej na 2- 3 godziny.

Reklama
Reklama
Reklama