Reklama

Składniki:
- 50 dag mielonego mieszanego mięsa
- 1 czerstwa kajzerka
- 2 jajka
- łyżeczka ostrej musztardy
- sól, pieprz
- po ćwierć łyżeczki ziół prowansalskich, suszonego tymianku i bazylii
- pomidor i natka do dekoracji
- tłuszcz do blachy

Reklama

Sposób wykonania:
1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć.

2. Wymieszać z mielonym mięsem, dodać jajka, musztardę, wyrobić gładką masę.

3. Na koniec wyrabiania doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami.

4. Masę przełożyć do natłuszczonej formy z kominem.

5. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.

6. Gotowy wieniec zostawić na 10 minut w wyłączonym piekarniku.

7. Podawać udekorowany cząsteczkami pomidora i listkami natki. Doskonale smakuje z pikantnym sosem pomidorowym.

Reklama

Wielkanocne przepisy - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama