Reklama
Składniki:
50 dag cebuli,
4 łyżki masła,
pół szklanki śmietany,
pół czerstwej bułki paryskiej,
4 łyżki kaszy manny,
3 dag utartego żółtego sera,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
sól,
3 jajka,
przyprawa do zup.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną cebulę posiekaći udusić z dodatkiem tłuszczu, dodać śmietanę i nadal dusić, aż zgęstnieje. Dodać pokrojoną bułkę, aby wchłonęła resztę sosu. Następnie cebulę zmielić w maszynce razem z bułką. Przyprawić. Dodać utarty ser, żółtka, ubitą z białek pianę i lekko mieszając, wsypywać kaszę mannę. Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama