Reklama
Składniki:

- 6 płatów ciasta francuskiego (45 dag)
- 1,5 opakowania mrożonej włoszczyzny (ok. 70 dag)
- 35 dag szynki pokrojonej w kostkę
- 15 dag tartego sera żółtego
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- suszone oregano

Reklama
Przygotowanie:

1. Rozmrożone płaty ciasta francuskiego lekko rozwałkuj, posmaruj brzegi wodą i zawiń, tworząc rancik. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj, aby nie wyschły.

Reklama

2. Na patelni rozgrzej olej, wsyp mrożone warzywa i smaż 5 min, lekko mieszając, po czym dopraw odrobiną oregano. Przestudź. Wymieszaj z serem, szynką. Dopraw solą i pieprzem. Rozłóż farsz na cieście. Piecz 25–30 min w temp. 200 st. C. Paszteciki podawaj z dodatkiem mieszanki sałat polanej winegretem.

Reklama
Reklama
Reklama