Paszteciki z mięsem

Opublikowano: 30.08.2009, 20:55
Reklama
Składniki:
Ciasto:
- 20 dag mąki
- 120 g masła
- jajko
- pół łyżeczki soli
- białko do smarowania.
Nadzienie:
- 30 dag gotowanego mięsa
- cebula
- jajko
- łyżka tartej bułki
- olej do smażenia
- łyżka posiekanej natki
- sól i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta posiekaj nożem i szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, wstaw na pół godziny do lodówki. Mięso zmiel w maszynce, cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju, wymieszaj z pozostałymi składnikami nadzienia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, powycinaj kwadraty, po nałożeniu nadzienia zroluj i pozlepiaj. Posmaruj białkiem. Piecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Reklama
Reklama
Reklama