Paszteciki z mięsem

Opublikowano: 09.10.2008, 00:25
Reklama
Składniki:
Ciasto:
1/2 mąki,
1 kostka margaryny,
10 dag drożdży,
1 opakowanie zagęszczonej śmietanki zakwaszanej,
2 jajka.
Farsz:
2 cebule,
30 dag pieczarek,
80 dag mięsa wołowego,
włoszczyzna.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso ugotować z włoszczyzną. Pieczarki i cebule podsmażyć. Zmielić. Zetrzeć margarynę i drożdże. Zagnieść z mąką, śmietaną, jajkiem i żółkiem. Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, nałożyć farsz. Ukształtować rulon. Pokroić na paszteciki. Pomalować białkiem. Piec w temp. 180 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama