Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

- płat ciasta francuskiego (45 dag)
- 35 dag mielonego mięsa z indyka
- średni posiekany por
- posiekana papryczka chili
- 2 łyżki oliwy
- jajko
- 1/2 szklanki bułki tartej
- czubata łyżeczka curry
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- sól
- pieprz
- jajko do ciasta
- sezam

Reklama
Przygotowanie:

1. Na oliwie przesmaż por i chili. Przestudź, dodaj do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i przyprawami.

2. Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na dwa paski o wymiarach 32 x 13 cm. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Na dłuższym boku paska rozłóż masę, zawiń w ciasto. Każdy wałeczek pokrój na 7 kawałków.

Reklama

3. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz 15 min w temp. 200 stopni, zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz kolejne 15 min.

Reklama
Reklama
Reklama