Reklama
Składniki:

Ciasto:
50 dag mąki,
25 dag margaryny,
2 żółtka,
2 łyżki śmietany.

Farsz:
1 cebula,
30 dag mielonego mięsa wieprzowego,
pół strąka papryki czerwonej,
2 łyżki oleju,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
natka pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić. Rozwałkować ciasto. Nadzienie: do obsmażonych kawałków mięsa dodać pokrojone warzywa. Poddusić. Dodać natkę i koncentrat. Przysmażyć. Dodać przyprawy do smaku. Ciasto rozwałkować. Wyciąć kółka. Nałożyć nadzienie. Przykryć drugim kółkiem. Zlepić brzegi. Piec w temp. 175 st. C przez 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama