Reklama
Składniki:

- 1 opakowanie serka topionego z pieczarkami
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 15 dag mielonego mięsa wołowego
- 1 cebula
- mały strąk papryczki chili
- 10 dag pieczarek
- 2 łyżki oleju
- oregano
- 1 jajko
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę, a pieczarki na plasterki. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojone warzywa i poddusić. Farsz przyprawić solą, pieprzem, oregano i przestudzić. Plasterki sera pokroić w kostkę, dodać do farszu i wymieszać. Ciasto podzielić na 6 równej wielkości wielkości prostokątów, na każdym kłaść farsz, brzegi posmarować białkiem i dokładnie zlepić. Paszteciki ułożyć na blasze i posmarować żółtkiem, piec ok. 20 minut w 220ºC.

Reklama
Reklama
Reklama