Pasta z kabanosem i ziołami

Opublikowano: 19.04.2008, 15:51
Reklama
Składniki:
cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
20 dag kabanosów drobiowych,
2 serki topione,
10 dag listków tymianku,
4 listki szałwi,
6 listków rozmarynu,
łyżka musztardy,
2 łyżki słodkiej śmietany kremówki,
pieprz,
pęczek drobno posiekanego szczypiorku,
łyżeczka drobno otartej skórki cytrynowej.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać cebulę i czosnek. Cebule pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem. Kabanosa pokroić w plasterki. przełożyć do garnka. Wsypać pokrojony ser cebulę z czosnkiem, śmietanę, musztardę i posiekane zioła. Zmiksować. Popieprzyć. Dodać posiekany szczypiorek, oraz skórkę z cytryny. Wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama