Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 3
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 15 dag rokpola
  • 10 dag sera białego
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich
  • pół pęczka koperku
  • 5 suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Oba sery włóż do miski. Dodaj śmietanę i dobrze razem ugnieć na jednolitą masę.
  2. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Dołóż do masy serowej. Dodaj posiekane włoskie orzechy i pokrojone drobno suszone pomidory.
  3. Pastę na kanapki dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na posmarowanych masłem lub dobrej jakości margaryną kromkach pełnoziarnistego pieczywa.
Reklama
Reklama
Reklama