Reklama
Składniki:

10 parówek,
olej do natłuszczenia blachy.
Glazura:
pół szklanki powideł śliwkowych,
2 łyżki soku z pomarańczy,
1/4 łyżeczki cynamonu,
szczypta sproszkowanego imbiru,
szczypta zmielonych goździków.

Reklama
Przygotowanie:

Glazura: powidła śliwkowe podgrzać. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Usunąć osłonki z parówek. Przekroić na pół. Na końcach naciąć krzyżyki. Blaszkę wysamrować olejem. Ułożyć parówki. Piec aż będą rumiane. Końce parówek mają się rozejść. Wyjąć z piekarnika. Posmarować glazurą. Piec aż parówki nabiorą brązowego koloru. Co jakiś czas w trakcie pieczenia obracać parówki i smarować glazurą.

Reklama
Reklama
Reklama