Parówki w cieście naleśnikowym - przepis składniki i przygotowanie
Prosta przekąska, którą uwielbiają zwłaszcza najmłodsi: pyszne parówki w cieście naleśnikowym!
Opublikowano: 11.10.2016, 05:44
Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
Reklama
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- szklanka wody
- szklanka mleka
- sól
- pieprz
Na farsz:
- 6 parówek
- 6 plastrów sera żółtego
- 10 dag sera żółtego tartego
- pieprz
- zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Zobacz przepis na parówki w cieście! Wystarczą dobrej jakości parówki i pyszne ciasto naleśnikowe, aby przyrządzić to smakowite danie. Przekonaj się!
- Składniki na ciasto wymieszaj.
- Usmaż naleśniki.
- Na każdym naleśniku układaj plaster sera, na nim parówkę.
Parówki w cieście francuskim z serem - przepis video
- Zawijaj.
- Identycznie zrób z każdą parówką.
- Formę keksową lub naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia.
- W formie ułóż ciasno jedną obok drugiej zawinięte parówki.
- Wierzch posyp dodatkowo startym na tarce żółtym serem, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
Naleśniki z parówkami - przepis
Reklama
- Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C.
- Zapiekaj przez około 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama