Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim
Opublikowano: 15.09.2010, 12:47
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 6 parówek
- 1 jajko
- 6 łyżeczek keczupu lub sosu pomidorowego
Reklama
Przygotowanie:
1. Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Pokrój na 6 prostokątów tej samej wielkości. Z parówek zdejmij osłonki. Końce każdej natnij na krzyż.
2. Białko ubij, odłóż łyżkę, resztę wymieszaj z keczupem. Po łyżeczce jajecznej masy rozsmaruj na każdym kawałku ciasta. Połóż na niej parówkę, zawiń w ciasto.
Reklama
3. Ciasto na połączeniu posmaruj resztką białka, zlep brzegi. Wierzch posmaruj żółtkiem. Piecz ok. 15 min w 220 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama