Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 6 parówek
- 1 jajko
- 6 łyżeczek keczupu lub sosu pomidorowego

Reklama
Przygotowanie:

1. Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Pokrój na 6 prostokątów tej samej wielkości. Z parówek zdejmij osłonki. Końce każdej natnij na krzyż.

2. Białko ubij, odłóż łyżkę, resztę wymieszaj z keczupem. Po łyżeczce jajecznej masy rozsmaruj na każdym kawałku ciasta. Połóż na niej parówkę, zawiń w ciasto.

Reklama

3. Ciasto na połączeniu posmaruj resztką białka, zlep brzegi. Wierzch posmaruj żółtkiem. Piecz ok. 15 min w 220 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama