Paprykowy keczup
Paprykowy keczup to doskonały domowy sos do wędlin. Przygotowanie domowego ketchupu jest naprawdę proste!

Opublikowano: 08.10.2012, 06:08
Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- czerwona papryka
- papryczka chili
- 6 pomidorów
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- oregano
- bazylia
- mielona papryka
- cukier
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Paprykę opiecz, ostudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek i chili posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, razem rozgotuj i zmiksuj. Dodaj pokrojoną paprykę. Dopraw ziołami i przyprawami.
Reklama
Reklama
Reklama