Paprykowe łódeczki z twarożkiem

Opublikowano: 25.10.2010, 16:23
Reklama
Składniki:
- 4 podłużne czerwone papryki
- 10 dag kremowego twarożku
- 10 dag sera typu feta
- 1 ząbek czosnku
- gałązka świeżej bazylii
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Papryki umyj, wytrzyj. Każdą przekrój wzdłuż na połowę, usuń nasionka. Upiecz na ruszcie grilla lub w piekarniku, tak by zwęgliła się skórka.
2. Skórkę zdejmij (możesz sobie ułatwić zadanie, owijając opieczoną gorącą paprykę w folię spożywczą – folia zaparuje, a gdy papryka lekko ostygnie, łatwo zdejmiesz z niej zwęgloną skórkę).
Reklama
3. Twarożek utrzyj z fetą i roztartym czosnkiem. Dopraw pieprzem, wymieszaj z posiekaną bazylią. Przygotowaną masą napełnij ostudzone papryki.
Reklama
Reklama
Reklama