Reklama
Składniki:

- 4 podłużne czerwone papryki
- 10 dag kremowego twarożku
- 10 dag sera typu feta
- 1 ząbek czosnku
- gałązka świeżej bazylii
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Papryki umyj, wytrzyj. Każdą przekrój wzdłuż na połowę, usuń nasionka. Upiecz na ruszcie grilla lub w piekarniku, tak by zwęgliła się skórka.

2. Skórkę zdejmij (możesz sobie ułatwić zadanie, owijając opieczoną gorącą paprykę w folię spożywczą – folia zaparuje, a gdy papryka lekko ostygnie, łatwo zdejmiesz z niej zwęgloną skórkę).

Reklama

3. Twarożek utrzyj z fetą i roztartym czosnkiem. Dopraw pieprzem, wymieszaj z posiekaną bazylią. Przygotowaną masą napełnij ostudzone papryki.

Reklama
Reklama
Reklama