Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag mięsa mielonego mieszanego
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • łyżka masła
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 4 słodkie papryczki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na paprykę faszerowaną mięsem!

  1. Mięso przełóż do miski.
  2. Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z masłem, dodaj do niej szczyptę cukru trzcinowego, chwilę smaż i zalej bulionem.
  3. Kiedy bulion zredukuje swą objętość o połowę, dolej go do mięsa.
  4. Wymieszaj, wsyp posiekaną natkę pietruszki.
  5. Dopraw do smaku.
  6. Nadziewaj papryczki mięsną masą i układaj je w naczyniu żaroodpornym.
  7. Skrop oliwą i piecz pod przykryciem około 45 minut w temperaturze 200 stopni C.
Reklama

Zobacz inne pomysły na przekąski:

Suflet na słono - przepis
Kulki ryżowe - przepis
Roladki z łososiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama