Papryka faszerowana mięsem - przepis składniki i przygotowanie
Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania!

Opublikowano: 03.09.2015, 06:53
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 średnie papryki
- 50 dag mięsa mielonego
- 12,5 dag ryżu
- średnia cebula
- jajko
- tymianek
- szklanka bulionu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na paprykę faszerowaną mięsem!
- Ryż ugotuj na sypko. Odcedź z wody i ostudź.
- Paprykę dokładnie umyj, osusz, zetnij wierzch i delikatnie usuń gniazda nasienne, nie uszkadzając strąka.
- Mięso mielone przełóż do dużej miski, wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, przypraw tymiankiem i resztą ziół.
- Następnie dodaj ostudzony ryż.
- Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
- Papryki nadziewaj mięsem i układaj w formie żaroodpornej.
- Podlej szklanką bulionu.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C, przykryj i zapiekaj około 40 minut.
- Podawaj na ciepło.
Reklama
Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:
Zupa z cukinii - przepis Ani Starmach
Klops z cukinią - przepis
Placki z cukinii - przepis
Cukinia z bobem i mozzarellą - przepis
Reklama
Reklama
Reklama