Papryka faszerowana - przepis składniki i przygotowanie
Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania.

Opublikowano: 09.05.2014, 08:30
Reklama
Ilość kalorii: 350
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże żółte papryki
- 3 kolorowe papryki
- oliwa
- 3 ząbki czosnku
- cebula
- 1/2 pęczka natki
- 1/2 pęczka mięty
- 15 dag fety w kostkach
- 150 ml bulionu warzywnego
- suszona bazylia
- słodka i ostra papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną!
- Żółte papryki przekrój na pół, obsmaż na oleju.
- Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Na oliwie przesmaż pokrojone w kostkę papryki, posiekany czosnek, cebulę i przyprawy, ostudź.
- Dodaj posiekane zioła i fetę.
- Paprykę napełnij farszem, polej bulionem.
- Piecz 35 min w temp. 200 st. C.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Sushi - przepis jak prosto zrobić je w domu
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Muffiny ze szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama