Składniki:
-4 duże papryki -30 dag fileta z indyka/kurczaka -100 ml bulionu warzywnego -200 ml bulionu drobiowego 12 dag pieczarek (ok 7:)) -mozarella -100 ml śmietany 30% -pęczek dymki/ może być normalna cebula -czubata łyżka mąki 1 łyzka oleju -sól, pieprz (osobiście używam vegety i przyprawy do kurczaka z prymatu:)
Przygotowanie:
1) Papryki umyć, ściąć części z ogonkami, usunąć nasiona. Strączki umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem warzywnym. Wstawić na 10-15 min do piekarnika (200st.C) 2)Mięso pokroić w kostkę, celubę w talarki(lub też w kostkę), pieczarki również w kostkę. Wszystko podsmażamy, najpierw pierś nastepnie dodać pieczarki, chwilę smażyć, nast. dodać cebulę. Smażyć kilka minut. Doprawić solą i pieprzem(ja polecam wegetę:)) opruszyc mąka, podlać bulionu, dodać śmietankę i zagotować aż sos będzie w miarę gęsty. 3) Potrawką napełnić papryczki, posypać mozarella. Zapiekać ok 10 minut aż ser się roztopi Smacznego;)