Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 ciabatta
  • masełko czosnkowe lub zwykłe
  • 2 plastry sera Gouda MSM Mońki
  • orzeszki pinii
  • kilka plastrów pomidora
  • rukola
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ciabattę przekrajamy na pół, obie części smarujemy cienką warstwą masła. Na kromkę kładziemy 2 plastry sera żółtego, pomidory i pozostałe dodatki, przykrywamy drugą kromką.
  2. Następnie gotową kanapkę kładziemy na grillu, umieszczamy w opiekaczu bądź opiekamy na patelni grillowej.
  3. Panini warto przyłożyć czymś ciężkim (np. garnkiem) i grillować z obu stron aż skórka zrobi się chrupiąca, a ser wewnątrz się rozpuści. Serwujemy gorące.
Reklama
Reklama
Reklama