Reklama
Składniki:

- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (42 dag)
- jajko
- kilka łyżeczek maku i sezamu

Reklama
Przygotowanie:

1. Ciasto francuskie rozmroź, pozostawiając w temperaturze pokojowej. Następnie płaty ciasta pokrój na 18 prostokątów.

2. Jajko wbij do talerzyka, roztrzep widelcem z dodatkiem łyżki wody lub mleka. Prostokąty ciasta zwiń w ruloniki i ułóż na blasze z piekarnika przykrytej papierem do pieczenia. Rulony posmaruj jajkiem. Część z nich posyp makiem, resztę sezamem.

3. Blachę wsuń do nagrzanego piekarnika. Paluszki piecz na złoty kolor, około 20 minut w temperaturze 200–210 st.

Reklama

4. Podawaj do czystych zup lub do kapusty z grzybami zamiast chleba.

Reklama
Reklama
Reklama