Reklama
Składniki:
- po 4 kromki jasnego i ciemnego tostowego pieczywa
- 15 dag twarogu
- 15 dag pasztetu lub pasty rybnej
- 2 łyżki jogurtu
- dymka ze szczypiorem
- natka
- sałata i inne warzywa do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
1. Dymkę ze szczypiorkiem i natkę przebierz, dokładnie opłucz, osącz z wody, starannie osusz, drobno posiekaj.
2. Twaróg rozetrzyj z naturalnym jogurtem (lub śmietaną), dodaj połowę posiekanej dymki, szczypiorku i natki pietruszki. Drugą połowę zieleniny połącz z pasztetem (lub pastą rybną).
Reklama
3. Posmaruj kromki chleba na przemian twarożkiem i pasztetem lub pastą, złóż po 4 kromki, udekoruj pokrojonymi warzywami i sałatą, pokrój ostrym nożem na 4 porcje.
Reklama
Reklama
Reklama