Reklama
Składniki:

- po 25 dag suszonych chili i zielonej papryki
- 1 szkl. oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- po łyżce kminku, kolendry
- 2 łyżeczki soli

Reklama
Przygotowanie:

1. Papryczki chili włóż do miski, zalej taką ilością wody, żeby były nią przykryte, odstaw na 15–20 min, aby zmiękły, osącz (100 ml wody zachowaj).

2. Papryczki włóż do miksera, dodaj przyprawy i czosnek, wlej połowę odstawionej wcześniej wody, zmiksuj, mieszając, połącz z 1/2 szklanki oliwy oraz solą.

3. Tak samo zmiksuj i przypraw zieloną paprykę.

Reklama

4. Przełóż pastę warstwami do słoików, pokryj cienką warstwą oliwy. Słoiki zamknij i wstaw do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama