Reklama

Składniki:
- duży oscypek lub kilka małych
- oliwa
- papryka słodka w proszku
- suszona bazylia, oregano, zioła prowansalskie lub inne ulubione przyprawy

Reklama

Sposób wykonania:
1. Oscypka pokroić na plastry o grubości 2 cm (małe pokroić wzdłuż na pół), posmarować niewielka ilością oliwy. Następnie wetrzeć paprykę i posypać ulubionymi ziołami.

2. Ułożyć na tacce aluminiowej i ustawić wysoko nad żarzącym się węglem. W trakcie pieczenia ser odwracać. Podawać z sałatką w typie greckiej, ale bez fety i oliwek.

Rada!
Oscypek pokroić w plastry, maczać w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Układać na posmarowanej olejem tacce lub grillu. Piec, aż bułka się zrumieni. Podawać z podgrzaną żurawiną z kieliszkiem wódki żurawinówki. Inny sposób to małe oscypki owinąć w plasterki boczku lub szynki. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Po kilku minutach szynka lub boczek się przyrumieni, a oscypki lekko zmiękną. Podawać z gorąca żurawiną.

Reklama

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama