Reklama
Składniki:

- 12 jajek
- 4 czubate łyżki tartego parmezanu
- 4 łyżki płynnej kremówki 30-proc.
- gałka muszkatołowa
- pieprz
- sól
- 4 łyżki oliwy

Reklama

Obłożenie:
- 30 dag przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych
- posiekana cebula
- 2 łyżki masła
- 25 dag małych rozmrożonych krewetek
- 2 łyżki posiekanej natki
- pieprz
- ew. szczypta soli

Przygotowanie:

1. Na patelni rozgrzej masło, włóż cebulkę i smaż kilka minut, mieszając. Następnie dodaj pomidorki, a po 3 min dołóż krewetki. Smaż, mieszając, kolejne 3 min. Dosyp natkę pietruszki, dopraw do smaku.

Reklama

2. Składniki na omlety ubij trzepaczką. Na średniej patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wlej 1/4 masy. Delikatnie podnoś brzegi omleta, aby pod spód spływała jajeczna masa. Gdy omlet będzie prawie cały ścięty, złóż go w kopertkę i przełóż na talerz. Obłóż krewetkami.

Reklama
Reklama
Reklama