Omlet z kawiorem

Opublikowano: 20.04.2008, 19:46
Reklama
Składniki:
3 dag kawioru,
3 łyżki śmietany,
3 jajka,
sól,
1 łyżka masła,
sok z 1 cytryny,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Połączyć kawior ze śmietaną. Doprawić sokiem z cytryny. Posolić jajka, wymieszać. lekko ubić widelcem. Usmażyć na wolnym ogniu na rozgrzanym maśle aż się zetnie, unosić co jakiś czas brzeg i pochylać patelnię tak, by płynna masa znalazła się pod spodem.
Gdy spód będzie lekko zarumieniony, a wierzch lekko ścięty, wylewamy na omlet sos kawiorowy. Posypujemy natką. Złożyćna pół. Zdjąć z patelni. Podawać od razu.
Reklama
Reklama
Reklama